Přeskočit na obsah

FTMO

poloha: QUADRIO, PURKYŇOVA 2121/3, 110 00 NOVÉ MĚSTO
rozloha: 6.NP – 300 m², 7.NP – 800 m²

V důsledku rychlého růstu ve velmi krátké době přerostla společnost FTMO svou předchozí kancelář. FTMO nejen cítila potřebu většího prostoru, ale jejich stávající kancelář již nepředstavovala její inovativní a progresivní identitu.

FTMO našlo svůj nový domov v horních patrech budovy Quadrio s panoramatickým výhledem na centrum Prahy.

Přestože FTMO působí po celém světě převážně online, potřebovali fyzický prostor, který by byl reprezentativní a zároveň by odrážel technicky zdatnou kulturu jejich mladých a dynamických zaměstnanců. Kancelářský prostor je přetvořen na společenský prostor, kde se ze spolupracovníků stávají přátelé; kde se zasedací místnosti mění v pokerové místnosti, konferenční jeviště se mění v setkávací zónu pro akce po práci.

Prostor je velmi přímý a otevřený, členěný víceúčelovými přepážkami se skříňkami a zelení. Zde je představen nový koncepční design pro setkání SCRUM s polosoukromým polootevřeným zasedacím prostorem.

Velkým zájmem pro klienty i designéry bylo snížit uhlíkovou stopu konstrukcí a používaných materiálů. V chodbách a společenských zónách, kde je to možné, zůstává původní dřevěná podlaha. Prosklené příčky byly demontovány a znovu použity, aby odpovídaly potřebám nového půdorysu.

Barvy a materiály jsou v elegantních antracitových a přírodních dřevěných tónech, doladěné s high-end audiovizuální technikou. V nejmodernější podcastové místnosti vysílají do světa nejnovější trendy v oblasti fintech.

Obchodníci jsou známí tím, že nikdy nejdou spát a stejně jako jejich nová kancelář.

Hlavní dodavatelé: ProInterier, SilentLab, Vitra, eTruhlárna, Exbydo, Liko-s, U1Lighting, Jungle interiors, Topdeco, Arcointerier, Interface, AVTG

Fotografie: David Kraus, Radek Úlehla