Přeskočit na obsah

MAKE

Když jsme s návrhem kanceláří MAKE začali, společnost právě procházela zásadním rebrandingem z bývalého Integromatu na „MAKE“. To vyžadovalo silnou identifikaci značky, která by se odrazila v designu, ale také posílila sounáležitost zaměstnanců této rychle rostoucí společnosti.

Hlavním tématem postepidemické éry je role kanceláře jako místa pro společenské setkávání a potřeba interakce mezi lidmi. Klíčem k dosažení místa, které odpovídá moderním potřebám práce, je zaměřit se spíše na nestandardní pracovní prostory než na to, co by nás napadlo jako primární požadavek.

Kancelář jsme navrhli kolem jedné velké centrální zóny. Toto místo sociální interakce slouží jako multifunkční náměstí, kde se navazují přátelství, kde najdete několik druhů prostředí pro neformální práci, kde jsou vítáni hosté a akce zvou, abyste získali náhled na práci společnosti.

Na první pohled na hlavním náměstí vyniká živý mix barev, zatímco části pro práci jsou vedeny v klasické černé a bílé, zvýrazněné korporátními barvami. Tyto barvy byly důkladně vybrány týmem pro identitu značky MAKE a sladěny s výběrem přírodního dřeva a antracitových desek Valchromat.

Změna identity přichází s novým názvem a novým logem. Ústředním prvkem náměstí je proto výrazný stůl sledující lomenou linii fasády. Samotná část u fasády zaujímá více druhů sezení, velkoryse osazené zavěšenými květináči a zelení. Zvláštností velkého stolu jsou domino bloky uložené pod ním, které fungují jako barové stoličky, sedací poufy nebo hrací kostky. Tyto domino bloky představují logo a symbolizují řetězovou reakci, kterou se MAKE daří zažehnout svou prací.

Uspořádání pracovních prostor podporuje týmovou práci. Týmy jsou od chodby odděleny popisovatelnými paravany, které dávají nejen možnost neustálého zviditelnění práce, ale také možnost představení kolemjdoucím, na čem nyní pracují.

Velký počet skříněk, strategicky rozmístěných na hlavních uzlech kanceláře, činí kancelář připravenou na budoucnost, což umožňuje snadnou aplikaci politiky čistého pracovního stolu a udržitelnější využití kapacit pracovních míst.